fredag 1 december 2017

Saffranspannacotta

Saffran kan man ju inte få mycket av om ni frågar mig. Här kommer ett recept på en enkel saffranspannacotta. Det här receptet kommer från Mitt kök.

4 personer:

3 dl vispgrädde
1/2 vaniljstång
1 kuvert saffran
finriven zwst från en lime ( kan uteslutas)
1/2 dl socker
2 gelantinblad
Till garnering: 2 dl tinade hallon

Lägg gelantinbladen i böt i kallt vatten.
Snitta upp vaniljstången och skrapa fram fröna. Lägg dessa (frön och skal) i en kastrull med grädden.
Mortla saffran med en tsk socker för att fram maximal smak. Lägg i saffran och resten av sockret i grädden.
Koka upp och låt småkoka någon minut under omrörning.
Dra kastrullen från värmen och lägg i de urkramade gelantinbladen. Rör tills det har smält.
Ta upp skalet från vaniljstången.
Häll upp i portionsformar eller en större form. Låt svalna. Ställ kallt några timmar eller över natten.

Vid servering ta fram pannacottan en halv timme innan och garnera med hallon.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar