lördag 10 juni 2017

Raw äppelpaj med mandel och kardemumma

Ingen ugn behövs och blir fantasktiskt god.

Pajskal:
5 dl cashewnötter ( eller andra) det motsvarar ca 300 gram
200 gram torkade fikon
1 tsk vaniljpulver
1 msk kanel
2 krm salt

Fyllning:
3 äpplen
1,5 dl mandelsmör, går också att ta jordnötssmör.
1 dl kallpressad kokosolja
2 tsk kardemumma

Mixa alla ingredienser till pajskalet. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm.

Fyllningen:
Skär äpplena i tärningar. Smält mandelsmöretmed kokosoljan och kardemumman i en kastrull.
Tillsätt äppeltärningarna och rör ett par minuter tills det blivit krämigt.
Häll fyllningen i pajskalet och jämna till.
Stelna i kylskåpet 2 timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar