lördag 7 januari 2017

Fryst cheesecake med apelsin och pepparkaka

En god julig och vintrig efterrätt från ICA buffé bjöd Karin på i julas. Perfekt att göra även nu när det finns pepparkakor över i skåpet,  portionsform eller en stor form.



8 pers
4 dl vispgrädde
4 ägg
2 dl socker
400 g färskost, philadelphia
finrivet skal av 1,5 apelsin
150 g pepparkakor

1. Vispa grädden fast.
2  Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna med med socker så att det blir fluffigt.
3. Vispa ner färskosten och apelsinskalet.
4. Vispa vitorna hårt. Vänd ner det försiktigt i grädden.
5. Klä en form med platsfolie (eller ta portionsglas). Häll smeten i formen.
6. Mixa pepparkakorna till smulor och häll över smeten. Spara lite till garnering.
7. Ställ i frysen minst 4 timmar.
8. Ta ut cheesecaken 15 min före servering och häll upp på ett fat.
9. Ta bort folien och garnera med pepparkakssmul och apelsincest.

I portionsformarna läggs smulet underst.

OBS! Receptet är stort, jag gjorde den på halva receptet och det var lagom för hjärtformen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar