onsdag 3 augusti 2016

Ljummen rödbetssallad

När jag är ensam hemma brukar jag passa på att laga vegetariskt. Och nu när rödbetorna gallrades passade bra att göra en rödbetssallad. Den här salladen åt jag första gången på Ulricsdals slottscafé och deras vegetariska buffé. Underbart god!! Som sallad eller som förrätt t.ex.


4 rödbetor
2 dl svarta linser (jag tar de små som är nötiga i smaken)
salt
1 dl persilja
1 dl olivolja
1/2 citron
2 vitlöksklyftor


fetaost till garnering


1. Koka rödbetorna mjuka, skala dem och skär i bitar.
2. Skölj linserna och koka dem i lättsaltat vatten, det brukar ta 20 minuter ungefär. Låt dem rinna av.
3. Hacka persiljan och blanda med oljan och citronsaft av citronen.
4. Blanda oljehacket med rödbetorna.
5. Fräs linserna i en stekpanna med lite olivolja och den rivna vitlöken. Lägg linserna över och runt rödbetorna.
6. Smula fetaost över och allt är klart att servera.


/Barbro



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar