lördag 12 april 2014

Laxpaj med romsås till påskbuffén

Till påsk vill jag gärna laga något av lax och hittade ett recept i en veckotidning som jag blev sugen att prova. Det var ett läsartips och det var verkligen gott. Här kommer det:


Börja med pajdegen:
4,5 dl mjöl
75 g smör
1,5 dl gräddfil

Hacka ihop mjöl och smör och tillsätt sen gräddfilen.
Kavla ut degen och fyll en pajform ca 23 cm i diameter.
Låt den vila i kylen i 30 minuter. Nagga och förgrädda i 10 minuter i 225 grader.

Fyllning:
1 gul lök fast jag tog en stor bananschalotten..
200 gram gravad lax
1 dl hackad dill
2 dl riven ost

Skala, hacka och fräs löken mjuk, lägg den i pajskalet.
Strimla laxen och lägg i pajskalet tillsammans med dill och ost.

Äggstanning:
3 ägg
2,5 dl matlagningsgrädde
lite salt och peppar

Vispa ihop äggstanningen och häll på pajen.
Grädda ca 30 minuter. Håll koll så att den inte blir för mörk.

Gör under tiden Romsåsen:
2 dl gräddfil
3 msk majonnäs
2 msk hackad gräslök
50 gram stenbitsrom

Smaklig måltid!

/ Barbro

1 kommentar:

  1. Ett recept i rättan tid! Perfekt. Satt och letade efter laxpajer till påsk. Provlagar och återkommer.

    SvaraRadera