onsdag 13 februari 2013

Amerikanska choklad & mandelmassemuffins

De här receptet är lättbakat och de blir så där lagom saftiga men gör de dagen innan. Sen blir de saftigare och saftigare ju längre de står. Tänker du frusa dem rekommenderar jag att du väntar några dagar för bästa resultat. Det får bli mitt bidrag muffins i Månadens sötsak!

Det här receptet ger 17 muffins

4 dl mjöl
2,5 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
180 gram hackad choklad
1 ägg
1 dl olja (jag tog raps)
3 dl mjölk
150-200 gram riven mandelmassa

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Blanda i en annan bunke olja, mjölk, och ägget. Vispa med elvisp på full effekt 1 minut.
Häll det över mjölblandningen och rör försiktigt med en slev.
Ta undan choklad och mandelmassa att strö över. Blanda ner resten i smeten.
Fyll smeten i stora muffinsformar ungefär till hälften (inte mer för de jäser upp mycket).
Strö över lite choklad och mandelmassa på varje.

Grädda i 175 graders värme 15-20 minuter.

/ Barbro

2 kommentarer:

  1. 2,5 dl, av vad? Socker kanske/ibh

    SvaraRadera
  2. Tack för att du uppmärksammade oss på missen! Socker ska det vara!

    SvaraRadera