måndag 18 juni 2012

Småkakor med lakrits en vinnare

När tidningen Land utlyste årets tävling i småkakor satt Ernst Kirchsteiger i juryn och det här är kakan  kakan han gillade bäst. Den vann också hela tävlingen. Jag såg reportaget i tidningen och tyckte att kakan såg lite trist ut. Men så blev jag bjuden på den av en väninna och måste erkänna att den var jättegod med smakkombinationen av choklad och lakrits. Här kommer receptet:

 Fudgesnittar med lakritskola
150 gram rumsvarmt smör
3/4 dl socker
1 dl mörkt muscavadosocker
1 dl sirap
3 dl mjöl
1/2 dl kakao
1tsk bakarbonat
2 tsk vaniljsocker
4-5 lakritskolor av typen Kick det blir 80-100 gram - grov eller finhackade (jag finhackade och det flöt ut mycket ändå)

Rör smör och socker så att det blir mjukt.
Tillsätt sirapen och rör om.
Blanda alla torra ingredienser och rör om.
Till sist laktitsbitarna som rörs i för hand.

Dela i fyra längder och rullar till längder, ta mer mjöl när du rullar ut dem för de var lite kladdiga...
Lägg bara två längder på varje plåt för de flyter ut rätt mycket. Platta heller inte ut dem.

Grädda i 175 grader ca 15 minuter.
Skär medan de ännu är lite varma.

Barbro

2 kommentarer:

  1. Dessa gillade jag och så lättbakade!

    SvaraRadera
  2. Åå vad gott det lät! Måste prövas :)

    SvaraRadera