lördag 14 april 2012

Fyllda smördegspuffar

Hos Tea på Söta saker är månadstemat Sagolikt och så passar jag på att bidra med sagolikt goda och sagolikt enkla Smördegspuffar. Och det bästa är att du kan fylla dem med just det du gillar och variera i det oändliga. Så här ser de ut:

1 pkt djupfryst smördeg
lika delar smör och flytande honung - 1 msk av var

Fyllning;
Vispad grädde smaksatt med lite strösocker
lite keso ( behövs inte alls)
konserverade persikor skurna i små tärningar
( eller vilken frukt, bär, sylt du vill ha)

Gör så här:
Tina smördegen och skär den i 12 bitar. Jag skär 6 av dem något större som bildar botten.
Blanda smält smör och honung och pensla alla 12 rutor. Lägg sedan 6 ovanpå de större bottnarna.
Grädda i 175 grader i ca 20 minuter. Det ska vara lite färg på dem.
Lyft locket av dem medan de är varma.

Lägg i fyllningen när de kallnat och pudra med florsocker när de ska serveras.

1 kommentar:

  1. Härligheter bjuder du på!
    Skönt att höra av dig, att du är ok.
    kram

    SvaraRadera