Falska biskvier
Kakan;
5 ägg
6 dl socker
325 gram smält smör
6 msk kakao (eller ingen alls om du vill ha en vit kaka)
6 3/4 dl mjöl
4,5 tsk bakpulver
3 dl kokande vatten
Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt övriga ingredienser och rör.
Grädda i smord långpanna 20 minuter i 175 grader.
Smörkräm:
250 gram rumsvarmt smör
2 ägg
5 dl florsocker
2 hg riven mandelmassa
Rör allt till en creme. Bred över den avsvalnade kakan. Ev lite mer kräm än i receptet... Jag ställde in kakan i kylen så att smörkrämen blev hård innan jag hade på chokladen. Blir smörkrämen för lös, ha mer florsocker.
200 g blockchoklad och 2 msk olja
Smält tillsammans och låt den svalna lite innan du brer den över smörkrämen.
/ Barbro
Mums! Den står på köksbänken nu.. men min smörkräm är lös. Hur fick du den att stelna? Kylskåp?
SvaraRaderaJa, den är farligt god.... Min smörkräm blev lagom fast och jag ställde in den i kylen innan jag hade på blockchokladen. Jag lät också blockchokladen svalna lite innan jag bredde på den. Testa att ha i mer florsocker nästa gång.
RaderaHahaha verkar gå en våg av falska biskvier sedan jag gjorde mina förra veckan ;-) Men snacka om perfekta årstiden att baka dem! Bara ut i kylan och svalna kakan, ut igen och kyla krämen och bara hälla på chokladen och ut och kyla igen, går ju supersnabbt! :)
SvaraRaderaSka inte smörkrämen kokas? Annars blir ju äggen råa. Låter smaskigt annars!
SvaraRaderaHej anonym! Krämen ska inte kokas.... den ska bara röras ihop, smaskens!
SvaraRaderaHej! Dessa kakor fick jag recept på för ca 15 år sen. Men då kallades de för falska potatisbakelser. Enda skillnaden är att det inte är någon smält blockchoklad på kakan utan riven mandelmassa.
SvaraRadera