lördag 11 juni 2011

Långpannebröd

När det är så varmt ute som det är nu och man ändå vill baka sitt eget matbröd tar jag till det enkla. Matbröd i långpanna, det går snabbt.Bara att trycka ut i långpannan efter första jäsningen.

50 gram jäst
5 dl mjölk
2 msk honung
1 msk salt
1 dl linfrön
anis och fänkål efter tycke och smak
5 dl mixat dinkel och rågsikt
7 dl vetemjöl (jag byter alltid ut 1-2 dl mot durumvete för att få spänsten)

Sätt degen som vanligt och låt den jäsa i 40 minuter.
Tryck ut den på en bakpappersklädd plåt.
Jäs 30 minuter och grädda i ca 200 grader i 15 minuter.

1 kommentar:

  1. hembakat bröd smakar alltid bäst! Ha precis skrivit av recepet på baugetterna med havregryn i och måste testa att baka dom idag! Tack för tipset!

    SvaraRadera