söndag 5 juli 2009

Kladdkaka med tosca

Här kommer nästa avsnitt i serien "vi ska baka alla chokladkakor som finns". Den här gången blev det en kladdkaka med tosca som vi bakade i farmors kök nere i Småland till ett litet släktkalas. Kakan blev väldigt god, en av de bästa vi testat hittills!



Kakan:
3 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
125 g smör

Nöttoscan:
100 g smör
2 dl strösocker
2 msk sirap
2 msk mjölk
2 msk vetemjöl
1 msk kakao
150 g skalade rostade hasselnötter
100 g skållade mandlar

1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och sikta ner i smeten.
2. Tillsätt smält smör och blanda till en smet. Häll i smord form 24 cm i diamteter. Grädda i 175 grader i 25 minuter.
3. Nöttosca: Blanda smör, socker, sirap, kakao, mjölk och mjöl och sjud ett par minuter under omrörning.
4. Rör i nötter och mandel och häll försiktigt smete över kakan. Grädda i ytterligare 10 minuter.

Recept från Hemmet Journal juni 2009

Det är kanske inte världens bästa bild men... den var SÅ god! Rekommenderas varmt.

~Karin och Sofie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar